Over mij

Ik studeerde gitaar aan het conservatorium te Groningen en later in Zwolle. In 1997 behaalde ik het diploma ‘docerend musicus’ en werd ik toegelaten tot de opleiding uitvoerend musicus aan de Hogeschool voor de Kunsten Artez. Die studie beeindigde ik in 1998.

Mijn verhaal

Op mijn tiende begon ik met vioollessen omdat dit instrument me als kind enorm aantrok. Vanwege de klank en vanwege de muziek die er voor gecomponeerd is. Althans de muziek die ik hoorde in die tijd.

Op mijn 16e kreeg ik mijn eerste gitaarlessen op de muziekschool. Aanvankelijk koos ik voor elektrisch gitaar, maar al gauw koos ik voor de combi elektrisch en klassiek. Na korte tijd bleef alleen de klassieke gitaar over tijdens de les en werd ik gegrepen door het bespelen van dit instrument.
Vastberaden en gedreven oefende ik en besloot ik een paar jaar later toelating te doen bij het conservatorium. Ik werd toegelaten tot de propedeuse en studeerde met veel plezier in Groningen bij Robby Faverey die iedereen altijd enorm kon inspireren. Na een aantal jaren zette ik mijn studie voort in Zwolle bij Jacob Vlijm en studeerde in 1997 af. Daarna startte ik met de opleiding UM (tegenwoordig de master-opleiding) welke ik beëindigde in 1998.

In de tussentijd speelde ik in bands, jazzcombo’s en klassieke samenstellingen. Ik volgde masterclasses bij Elliot Fisk en Julian Coco. Ook heb ik geruime tijd lessen in jazz gevolgd bij Winfred Buma. En een tijdje luitlessen gevolgd bij Lex van Sante. Al tijdens mijn opleiding werkte ik op de muziekschool in Delfzijl (als invaller). Kort na mijn eindexamen kreeg ik daar een baan aangeboden. In 2003 besloot ik ontslag te nemen en als zelfstandige verder te gaan.
In die tijd leek dat nog ‘onverstandig’. Tegenwoordig is het de norm geworden. Ik heb dan ook nooit spijt gehad van mijn goed lopende gitaarschool. Ik heb daarnaast ook gewerkt op verschillende muziekscholen. Zowel als invaller als in vaste dienst.

In 2005 ben ik begonnen met componeren in datzelfde jaar honoreerde het Fonds voor de Scheppende Toonkunst veertien composities. In 2006 componeerde ik in opdracht van dit fonds de compositie ‘Zoals Het Is…’. En sindsdien componeer ik regelmatig.
In 2007 startte ik opnieuw met het geven van gitaarlessen. Toen nog als Gitaarschool Delfzijl, nu als Gitaarschool Bert Klok. Ik geef les in Ten Boer, Delfzijl en Appingedam. En een aantal dagen per werk in Groningen bij ‘Vrijdag’. Daar geef ik gitaarles en werk ik mee aan de ontwikkeling en uitvoering van een leerweg voor iedereen.